Läti võitleb internetis Riia vabadussamba rüvetajate vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia vabadussammas.
Riia vabadussammas. Foto: SCANPIX

Lätlased on loonud internetis videomängu, mis lubab mängijatel kaitsta Riia vabadussammast selle pihta urineerida tahtvate inimeste eest, vahendas LETA.

«Lõime selle videomängu, olles kuulnud mitu aastat uudiseid lõpututest intsidentidest, kuidas purjus turistid Vabadussamba juures urineerivad või paljalt ringi jooksevad. Nendele välismaistele pummeldajatele määratud trahvid on naeruväärselt väikesed,» ütles üks mängu loojatest Aivars Baranovs infoportaalile Nozare.lv.

Mängus «Britu pedeja sezona» («Brittide viimane hooaeg») peab vabadussamba joonisversiooni otsas seisev mängija kilbiga monumenti kuserünnaku eest kaitsma.

Baranovsi ja programmeerija Martins Ceplise sõnul ei ole mängu eesmärk ühtegi rahvast solvata, pigem on tegu karikatuuriga, mis peaks turiste panema järele mõtlema, kui nad otsustavad Läti iseseisvuse sümbolit rüvetada.

Riia vabadussammas on viimastel aastatel omandanud halva kuulsuse, kus eeskätt Suurbritanniast, Iirimaalt ja Skandinaavast pärit turistid purjuspäi armastavad oma põit tühjendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles