Gorbatšov: Ševardnadze oli väga talendikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov.
Mihhail Gorbatšov. Foto: SCANPIX

NSV Liidu viimane liider Mihhail Gorbatšov kiitis Nõukogude Liidu kunagist välisministrit ja Gruusia endist presidenti Eduard Ševardnadzet, kes täna suri.

«Ta oli väga võimekas, talendikas mees,» ütles Nobeli rahupreemia laureaadist Gorbatšov Ševardnadze kohta, lisades, et temaga oli hea koos töötada ning Ševardnadze suutis kõnelda kõigi ühiskonnakihtidega.

«Ta andis suure panuse perestroika välispoliitikasse ja ta oli rahvusvaheliselt uue mõtlemise tõeline pooldaja,» lisas Gorbatšov uudisteagentuurile Interfax. «Tema nimetamine välisministriks oli paljudele ootamatu, kuid ta juhtis oskuslikult tegevust sellel ametikohal ning mitte asjata ei hinnanud teda diplomaadid, töökaaslasaed ja välispartnerid.»

Berliini müüri langemisele ja külma sõja lõppemisele kaasa aidanud 86-aastane Ševardnadze suri täna pärast pikka haigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles