Hague soovitas Afganistani juhtidele Iraagi vigadest õppida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia välisminister William Hague.
Suurbritannia välisminister William Hague. Foto: SCANPIX

Briti välisminister William Hague ütles teisipäeval Afganistani liidritele, et nad peaksid õppima kriisist haaratud Iraagi läbikukkumisest ning tagama korrapärase võimuvahetusprotsessi.

«On tähtis, et Afganistani liidrid töötaksid koos,» ütles Hague reporteritele visiidil Indiasse paar tundi pärast seda, kui Afganistani presidendikandidaat Abdullah Abdullah kuulutas ennast ametlikest hääletustulemustest hoolimata presidendivalimiste võitjaks.

«Me loodame nende peale, et korraldataks korrapärane, õiguspärane ning põhiseadusele vastav võimu üleandmine uuele Afganistani presidendile,» ütles Hague.

Afganistani valimiskriis on pannud inimesed muretsema, et edasised meeleavaldused Afganistanis võivad eskaleeruda etniliseks vägivallaks.

«Iraak on pidanud kannatama, kuna selle valitsus ei ole viimastel aastatel piisavalt suutnud hõlmata oma tegevusse ka rahvast,» ütles Hague.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles