Niinimetatud Donetski vabariik taotleb Abhaasialt ja Transnistrialt tunnustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm Donetski niinimetatud rahvavabariigi lippudega plakati taustal.
Tramm Donetski niinimetatud rahvavabariigi lippudega plakati taustal. Foto: SCANPIX

Isehakanud Donetski rahvavabariik taotleb diplomaatilist tunnustust Gruusia separatistlikult piirkonnalt Abhaasialt ja Moldova separatistlikult piirkonnalt Transnistrialt diplomaatilist tunnustust.

Suhtlusvõrgustikku Twitter riputatud sõnumis teatakse, et Donetski rahvavabariigi valitsus esitas Transnistria Moldova Vabariigile ja Abhaasia Vabariigi Rahvaassambleele taotluse niinimetatud riigi ametlikuks tunnustamiseks.

Taotlused allkirjastasid isehakanud vabariigi peaminister Aleksandr Borodai, esimene asepeaminister Andrei Purgin ja ülemnõukogu esimees Deniss Pušilin.

Rahvavabariigi välisministeeeriumi dokumendis rõhutati, et Ukraina valitsus asendati 2014. aasta veebruaris välisriikide luureteenistuste õhutatud riigipöördega ning isesisvusreferendumi korraldasid Donetski oblasti elanikud vastuseks etnilise genotsiidi poliitikale.
 

Nii Donetski kui Luganski rahvavabariike on seni tunnustanud vaid üks piirkond – Gruusia separatistlik piirkond Lõuna-Osseetia, mis on lubanud nendega ka koostööd teha.

Lõuna-Osseetia, Abhaasia ega Transnistria ei ole ükski rahvusvaheliselt tunnustatud riigid. Transnistria iseseisvust tunnustavad lisaks Venemaale veel vaid separatistlikud piirkonnad Abhaasia, Mägi-Karabahh ja Lõuna-Osseetia. Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat tunnustavad lisaks mainitud separatistlikele piirkondadele ja Venemaale ka Venezuela, Nicaragua ja Nauru. Varem tunnustasid neid ka saareriigid Vanuatu ja Tuvalu, ent pärast lepete sõlmimist Tbilisiga, tunnustatakse piirkondi vaid kui Gruusia lahutamatuid osi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles