Porošenko: Ukraina hakkab tootma rohkem relvi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko külastas Slovjanskit ja jagas sealsetele julgeolekujõududele tunnustust.
Ukraina president Petro Porošenko külastas Slovjanskit ja jagas sealsetele julgeolekujõududele tunnustust. Foto: SCANPIX

Ukraina hakkab tootma rohkem relvi, et katta sõjaväe kasvavat vajadust nende järele, teatas Ukraina president Petro Porošenko pärast Slovjanski julgeolekujõududega kohtumist.

«Me ei kuluta enam miljardeid maksumaksjate raha kasutegurita uurimisprogrammide peale. Ukraina tööstus hakkab tootma täppisrelvastust, Ukraina droone, kõike, mida vajab Ukraina armee – alates kuulikindlatest vestidest ja lõpetades termokaameratega,» tsiteeritakse presidenti tema ametlikul kodulehel ülesriputatud avalduses.

Porošenko kinnitas, et toimunud kohtumisel äsja ametisse määratud kaitsetööstusettevõtte Ukroboronpromi juhi, kaitsejõudude ja siseministeeriumi esindajate ning asekaitseministriga lepiti kokku, et peagi esitletakse muudatusi riiklikus kaitsetellimuses.

Presidendi teatel on eesmärgiks Ukraina armee efektiivsuse ja mobiilsuse kasvatamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles