Iisrael vabastab palestiinlasest teismelise tapmises kahtlustatavad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Palestiinat nõudvad meeleavaldajad New Yorgis.
Vaba Palestiinat nõudvad meeleavaldajad New Yorgis. Foto: SCANPIX

Iisraeli võimud vabastavad täna kuus juuti, keda kahtlustatakse palestiinlasest teismelise tapmises möödunud nädalal, teatas kohalik meedia.

«Teismelise Mohammed Abu Khderi mõrvas kahtlustatavad vabastatakse neljapäeval,» kirjutas päevaleht Haaretz.

«Kui mingeid arenguid uurimises ei toimu, siis homme pääsevad nad vabaks,» teavitas ka uudistekülg Nana.

Iisraeli võimud vahistasid kolm juudiäärmuslast seoses 16-aastase Abu Khderi mõrvaga, mis vallandas üleüldise vägivallalaine regioonis. Ühe julgeolekuallika väitel olevat kolm neist poisi tapmise üles tunnistanud, kuid ametlikku kinnitust sellele ei ole.

Pinged lahvatasid pärast juunis kadunuks jäänud kolme teismelise iisraellase surnukehade leidmist. Seejärel kadus palestiina poiss Khder, kes leiti hiljem samuti surnult. Iisrael süüdistas juudi noorukite tapmises Hamasi ja hakkas rakendama rühmituse vastu meetmeid. Iisrael on lubanud vastutusele võtta palestiina poisi arvatavad juudiäärmuslastest tapjad. Islamiäärmuslased on omakorda lubanud veriselt kätte maksta palestiinlasest poisi tapmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles