Itaalia eurosaadik nõuab oma kodulinnas suudlevatele homopaaridele kopsakat rahtarahvi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma esimesele Europarlamendi istungile ilmus rassistlike sõnavõttude poolest tuntud provokatiivne Gialuca Buonanno burkas.
Oma esimesele Europarlamendi istungile ilmus rassistlike sõnavõttude poolest tuntud provokatiivne Gialuca Buonanno burkas. Foto: SCANPIX

Värske Euroopa parlamendi liige, kes on ühtlasi Itaalia väikelinna Borgosesia linnapea, teatas eile, et tema linnas kehtestatakse avalikult suudlevatele homopaaridele 500 euro suurune rahatrahv.

«Homosuudlused avalikkuses? Tänan ei. Mitte ainult – alates tänasest on nii minu linnapea- kui saadikukabinetis Putini pilt,» teatas Gianluca Buonanno provokatiivselt. «Mulle ei meeldi, kui kaks samast soost inimest avalikult õrnutsevad. See on austuse küsimus ja ma olen veendunud, et see on lastele moraalselt kahjulik,» sõnas ta.

Rassistliku ja homofoobse Itaalia paremerekonna Põhja Liiga liige Buonanno on tuntud homoseksuaalide ja moslemite vastaste sõnavõttude poolest. Oma esimesele parlamendiistungile saabus mees burkas.

Seksuaalvähemuste eest seisvad organisatsioonid on Buonanno initsiatiivi juba hukka mõistnud. Samuti esines Euroopa sotsiaaldemokraatide fraktsioon avaldusega, et suudlemise keelamine on absoluutselt vastuvõetamatu ja parlamendisaadiku sellised avaldused on häbiplekiks kogu parlamendile.

Borgosesia naaberlinna meer teatas juba, et korraldab protestiks Buonanno nõudmise vastu enda linnas vastuaktsiooni, mille eesmärk on esile tõsta, et igaühel on õigus suudelda oma kallimat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles