Mehhiko koolides õpetatakse lastele rünnakutes ellujäämist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhikos on rünnakud viimasel ajal sagenenud
Mehhikos on rünnakud viimasel ajal sagenenud Foto: SCANPIX

Mitmetes Mehhiko koolides õpetatakse lastele, kuidas rünnakute korral mööda maad roomata ja oma pead katta.

Vähemalt üheksa tulevahetust on Mehhiko koolides toimunud alates oktoobrist, kolm nendest alles eelmisel kuul. Seetõttu on mitmed Mehhiko osariigid nõudnud koolidesse spetsiaalseid tunde, kus õpetatakse, kuidas rünnaku ajal käituda. Vastavad juhendid antakse õpetajatele järgmisel nädalal algavatel treeningkursustel, vahendab USA-Today.

«Me oleme olukorras, millist varem pole kunagi näinud ja me peame kindlustama laste turvalisuse,» ütles Tamaulipase kooli turvalisuse eest vastutav direktor Juan Gallardo.

Tulevahetused on Mehhikos saanud tavaliseks, kuna narkojõugud ründavad valitsuse liikmeid ning üksteist, et saavutada kontrolli narkoturul. Eelmisel nädalal suri 21 inimest.

Kuigi enamik rünnakuid ei ole suunatud koolidele, võivad õpilased siiski sattuda ohtu. Märtsis suri kaks maineka ülikooli tudengit. Mitmed rünnakud on toimunud ka algkoolide ligidal.

Õpetajatele näidatakse kursustel, kuidas õpilasi rünnakute eest kaitsta. Lapsed peavad põrandale pikali heitma ja oma pead kätega katma. Samuti ei tohi lapsed hakata toimunut pildistama.

«Esimene asi, mida lapsed teha tahavad, on pildistada, et siis need hiljem internetti üles riputada. Me ei taha, et nad sihtmärgiks saaksid,» ütles Erika Arciniega Guerrero osariigi politsei kriminaalosakonnast.

Peale selle planeeritakse teha lastele õppevideod, kus näidatakse, kuidas end täpsemalt kaitsta.

Mõned lapsevanemad ei pea aga seda ideed sugugi heaks, kuna see hirmutab lapsi liiga palju.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles