Rasmussen: NATO töötab välja meetmed ohtudele vastu seismiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen avaldas lootust, et alliansi septembrikuine tippkohtumine käivitab meetmed, mis võimaldavad seista vastu igasugustele ohtudele.

Rasmussen kirjutas raadiojaama Ehho Moskvõ veebiküljel oma blogis, et kõik 28 NATO liikmesriiki on ühtsed mitte nõustudes Venemaa agressiooniga Ukraina suhtes ning kõik nad püüavad töötada välja viisid, kuidas reageerida sellele julgeolekuohule.

See töö jätkub ka NATO eelseisval tippkohtumisel Walesis, märkis Rasmussen.

NATO juhtkonna teine eesmärk tippkohtumisel on saada alliansi liikmesriikidelt kindla lubaduse muuta praegust kaitsekulutuste vähendamise trendi.

Rasmusseni sõnul on ta praegu visiidil Washingtonis ning tänas USA presidenti Barack Obamat lojaalsuse eest NATO-le. Rasmussen ja Obama arutasid ka olukorda Afganistanis ning rahvusvaheliste vägede väljaviimist selle aasta lõpuks.

NATO peasekretär rõhutas, et Walesi tippkohtumine on tähtis ka koostöö edendamiseks allianssi mittekuuluvate riikidega, teiste seas nendega, kes on osalenud oma vägedega Afganistani missioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles