Venemaalased hindavad tuumasõja puhkemise ohtu kõrgeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA tuumakatsetus 1952. aastal Elugelabi saarel Marshalli saarestikus.
USA tuumakatsetus 1952. aastal Elugelabi saarel Marshalli saarestikus. Foto: SCANPIX

64 protsenti Avaliku Arvamuse Fondi küsitletud venemaalastest ei välista praegu tuumasõja puhkemist. 20 protsenti vastanuist pidas seda ebareaalseks, ülejäänud ei osanud oma arvamust sellel teemal avaldada.

53 protsenti respondentidest leiab, et tuumasõja oht on praegu suurem kui 15-20 aastat tagasi. 26 protsenti hindas selle tõenäosust sama suureks ning vaid 7 protsendi arvates on tuumasõja oht kahanenud.

Venemaalased hindavad tuumarelva kasutamise ohtu kõrgeimaks USA poolt - vastates küsimusele, kust lähtub tuumasõja oht, nimetas 52 protsenti vastanutest Ühendriike.

Edasi tulid selles nimekirjas Hiina (12 protsenti) ja Pakistan (9 protsenti), teatas juuni lõpus 1500 inimest küsitlenud Avaliku Arvamuse Fond.

77 protsenti respondentidest nimetas Venemaa suhtes kõige ebasõbralikumaks riigiks Ühendriike, 66 protsenti Ukrainat ja 19 protsenti Suurbritanniat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles