Putin tegi üllatusvisiidi Nicaraguasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicaragua president Daniel Ortega (paremal) koos oma Vene kolleegi Vladimir Putiniga.
Nicaragua president Daniel Ortega (paremal) koos oma Vene kolleegi Vladimir Putiniga. Foto: SCANPIX

Lõuna-Ameerikas ringreisil viibiv Vene president Vladimir Putin tegi eile Kuubalt lahkudes etteteatamata vahepeatuse Nicaraguas, et tugevdada suhteid sellegi Ladina-Ameerika riigiga.

Kuuepäevase reisi esimene peatuspaik oli Kuuba, kus Putin pidas läbirääkimisi riigipea Raúl Castroga, kohtus Kuuba revolutsiooni liidri Fidel Castroga ning asetas Havannas pärja Nõukogude sõduri memoriaalile. Sõlmiti ka mitmeid kahepoolseid kokkuleppeid.

Nicaraguasse saabudes tervitas Vene presidenti Managua lennujaamas vasakpoolne riigipea Daniel Ortega abikaasa ja relvajõudude ülemaga.

Nicaragual oli 1980natel aastatel sandinistliku režiimi ajal tihedad sidemed Nõukogude Liiduga, nüüd püüab Putin suhteid taastada.

«See on esimene kord, kui Vene president külastab Nicaraguat,» ütles Ortega lennujaamas Putinit tervitades.

Putin lausus omalt poolt, et tema valitsusel on kavas jätkata Nicaraguaga majandussidemete tugevdamist.

Nicaraguast viib teekond Vene presidendi Argentinasse, pühapäeval võtab ta Brasiilias jalgpalli maailmameistrivõistluste lõputseremoonia ajal üle MM-finaalturniiri korraldaja kohused.

Jalgpalli MMi finaal kõrvalt saab Putin kokku ka mänge jälgima sõitnud Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

Visiidi tähtsaim osa on kolmepäevane viibimine Brasiilias ja 14. juuliks kavandatud läbirääkimised president Dilma Rousseffiga.

Brasiilia on Venemaa suurim kaubanduspartner Ladina-Ameerikas. Viimase 10 aasta jooksul on kahe riigi kaubavahetus kolmekordistunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles