Briti teadlased avastasid, et karri, koriander, kurkum ja köömned võivad õhu metaanisisaldust vähendada. Nimelt tapavad need vürtsid lammaste soolestikus baktereid, kes kasvuhoonegaasi põhjustavad.
Maitseained takistavad kliimasoojenemist
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Newcastle’i Ülikooli teadlased avastasid, et lambad, kellele anti karrit sisaldavat toidulisandit, tootsid vähem metaani, vahendab Süddeutsche Zeitung.
Kõige tõhusamalt vähendab metaanitootmist teadlaste sõnul koriander.
Suurbritannias on umbes 30 miljonit lammast, kellest igaüks toodab päevas ligikaudu 20 liitrit metaani. Üks lehm toodab päevas aga lausa 500 liitrit kasvuhoonegaase.