Suurbritannia välisminister William Hague astub tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
William Hague
William Hague Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaministri David Cameroni kantselei edastas, et välisminister William Hague astub tagasi ning jätkab alamkoja juhina. 

Neli aastat välisminister olnud Hague ei plaani 2015. aasta üldvalimistel kandideerida, edastab BBC.

BBC allikate andmetel võib Briti uueks välisministriks saada senine kaitseminister Philip Hammond.

Leiboristid nimetasid nüüdseid muutusi valitsuskabinetis «mõõdukate tapmiseks».

Briti peaministri David Cameroni sõnul on William Hague olnud terve põlvkonna jooksul konservatiivse partei majakas, parteijuht ning kahe valitsuskabineti liige.

«Ta ei ole olnud vaid esmaklassiline välisminister, ta on ka minu hea usaldusalune, suurepärane nõunik ja sõber,» lausus Cameron.

Hague´i sõnul on ta valmis juhtima alamkoda ning olema konservatiivse partei kandidaatide valimiskampaania eestvedajaks.

«Tahan lahkuda suurest poliitikast samal viisil nagu sellesse tulin – olla parlamendis ja viia läbi valmiskampaaniat. Pärast valimisi pöördun tagasi oma lemmiktegevuse, kirjutamise juurde, kuid samas jätkan konservatiivse partei toetamist ning tegelen rahvusvaheliste küsimustega, mis on mulle südamelähedased,» lausus Hague.

David Cameron teatab veel mitme ministri vahetusest täna.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles