Venemaa annab neli spiooni üle USA-le

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Zaporožski, üks USA-le üleantavatest Vene vangidest 2003. aastal.
Aleksandr Zaporožski, üks USA-le üleantavatest Vene vangidest 2003. aastal. Foto: SCANPIX

USA ja Venemaa vahelise spioonivahetuse raames eile president Dmitri Medvedevilt armu saanud neli venelast antakse üle Ühendriikidele, kinnitas täna Vene välisministeerium.

Neli Vene kodanikku – relvastuskontrolli ekspert Igor Sutjagin ning endised luureohvitserid Sergei Skripal, Aleksandr Zaporožski ja Gennadi Vassilenko –, kellest kolm esimest olid mõistetud vangi lääneriikide kasuks luuramise eest, vabastatakse vastusammuna USA otsusele saata riigist välja kümme Vene salaagenti, vahendas AFP.

Vene välisministeerium ei teatanud, kuidas spioonivahetus täpselt aset leiab, märgiti vaid, et see leiab aset üldises Moskva ja Washingtoni suhete paranemise õhkkonnas.

«See kokkulepe annab meile põhjust uskuda, et Venemaa ja Ühendriikide juhtkonna poolt kokku lepitud kurssi hoitakse ka tegelikkuses ning et katseid osapooli sellelt teelt kõrvale juhtida ei saada edu,» seisis ministeeriumi avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles