Iisraeli meedia: valitsus võttis Egiptuse rahuplaani vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaza linna kohal tõuseb Iisraeli õhurünnaku järel suits.
Gaza linna kohal tõuseb Iisraeli õhurünnaku järel suits. Foto: SCANPIX

Iisraeli meedia teatel võttis juudiriik vastu Egiptuse pakutud rahuplaani, mis näeb ette relvarahu jõustumise täna ja kõigi osapoolte tingimusteta nõustumist sellega. Gaza sektoris võimul oleva äärmusrühmituse Hamas relvastatud tiib on nimetanud seda aga allaandmiseks.

Gaza sektoris võimul oleva äärmusrühmituse Hamas relvastatud tiib  Ezzedine al-Qassami Brigaadid lubas ebasobivate tingimustega vaherahu pakkumise puhul konflikti hoopiski intensiivistada.

«Ükski ametlik ega mitteametlik osapool ei ole võtnud meiega ühendust relvarahu osas, millest meedia räägib,» teatas rühmitus. «Kuid kui selle ettepaneku sisu vastab tõele, siis on see allaandmine ja me lükkame selle otsejoones tagasi,» ütles rühmitus uudisteagentuuri AFP andmetel.

Iisraeli julgeolekukabinet arutab täna Egiptuse vahendatud relvarahupakkumise tingimusi. Rahuplaanile on toetust avaldanud Araabia Liiga ja USA.

Hamasi parlamendiliige Mushir al-Masri teatas eile õhtul, et lükkab vaherahu sõlmimise tagasi, kui kõigi nende tingimustega ei nõustuta.

Egiptus tegi eile õhtul ettepaneku, et Iisrael ja Hamas lõpetaksid vaenutegevuse täna hommikul kell 6.00 GMT (kell 9.00 Eesti aja järgi) pärast seitse päeva kestnud verevalamist, mis on nõudnud vähemalt 186 palestiinlase elu. Ohvreid on praeguseks juba rohkem kui viimase suurema kriisi ajal 2012. aastal. Haavatuid on praeguseks üle 1280.

Islamistid on omakorda tulistanud Gazast Iisraeli territooriumile üle 800 raketi.

Palestiina Inimõiguste Keskuse (PCHR) teatel on rohkem kui kolmveerand ohvritest tsiviilisikud, ÜRO palestiina pagulaste agentuuri (UNRWA) andmetel on tsiviilohvritest rohkem kui veerand lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles