Mehhiko politsei päästis üle 450 väärkoheldud lapse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike mehhiklanna.
Väike mehhiklanna. Foto: SCANPIX

Mehhiko politsei päästis Zamora linna turvakodust üle 450 äärmiselt kehvades tingimustes elanud lapse, keda sunniti kerjama ja kuritarvitati seksuaalselt.

Michoacani osariigis paikneva Suure Pere Maja nime kandva turvakodu elanikud elasid politseiraportite teatel kohutavates tingimustes: neile anti halvaks läinud toitu, sunniti magama põrandal rottide ja kirpude keskel ning paljudel neist ei lubatud kunagi ruumidest lahkuda

Valitsuse teatel oli paik koduks 278 poisile, 174 tüdrukule ja kuuele alla kolme-aastasele lapsele. Päästetute seas on ka 138 täisealist isikut.

Linna kuberner Salvador Jara kommenteeris BBC-le, et on äärmiselt kohkunud, sest keegi ei osanud arvata, et seal valitsevad nii ebainimlikud tingimused.

Zamoras Mama Rosa koduna tuntud asutus on tegutsenud juba 40 aastat ning kohalike ajakirjanike teatel oli selle asutaja osariigis tuntud ja austatud inimene.

Võimud hakkasid lastekodus toimuvat uurima pärast seda, kui viis vanemat kurtis, et neil ei lubata lastega kohtuda.

Üks naine, kes kasvas ka ise samas paigas üles ja sünnitas seal kaks last, rääkis uurijatele, et kui ta 31-aastaselt asutusest lõpuks lahkus, ei lubatud tal oma lapsi kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles