Tugev vihmasadu tapab Mehhiko osariikides inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev vihmasadu põhjustab Mehhikos üleujutusi
Tugev vihmasadu põhjustab Mehhikos üleujutusi Foto: SCANPIX

Mehhiko osariikides on tugevate vihmasadude tõttu surma saanud juba 15 inimest ning evakueeritud on tuhandeid. President Felipe Calderon lubas tormist räsitud osariikidele kiiresti abi saata.

Nuevo Leoni osariik on tormi poolt kõige rohkem kahjustada saanud. Mitmed ristmikud ja maanteed on mudalihete tõttu suletud. Peale selle möllavad tormid ka Tamaulipase ja Coahuila osariikides, vahendab CNN.

Kolmes osariigis on paarkümmend varjendit ning evakueeritud on umbes 10 000 inimest. Ajutist elamispaika on pakutud vähemalt 4030 inimesele. Presidendi sõnul tehakse kõik, mis võimalik, et inimesi aidata.

«Me teeme kõik, et toetada kannatada saanud inimesi. Orkaan Alex oli üks viimase aja koledamaid looduskatastroofe, mis siin piirkonnas olnud on,» ütles president.

Eriolukord on välja kuulutatud mitmekümnes linnas ja vallas, mis võimaldab osariigil kasutada raha looduskatastroofifondist. Tormis kõige rohkem kannatada saanud alades pakutakse nii arstiabi kui ka sooja toitu. Samuti koristab sõjavägi teedelt ja majade äärest tormi poolt laiali pillutud prahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles