Taanis avatakse Euroopa suurim relvapood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

31. juulil Jüütimaal uksed avav 5000-ruutmeetrisel pinnal laiuv relvapood on julgeoleku tagamiseks ehitatud nagu kindlus või pangahoone. Kaupluse omanikud loodavad, et nende juures hakkavad poodlemas käima kogu Euroopa relvahuvilised.

Østysk Våbenhandeli kauplus saab olema pea kaks korda sama suur kui senine Euroopa suurim relvapood, mis asub Saksamaal. Taani kaupluse omanike sõnul tahtnuks nad aga isegi veelgi mahukamaid laoruume.

«See ehitati maksimaalpiirides vastavalt kohalikele planeerimisreeglitele,» rääkis Kenneth Pedersen, üks omanikest. «Ülemisel korrusel on meil veel 2500 ruutmeetrit, mida me ei saa kasutada. Kui me saaksime, siis võtaksime ka selle kindlasti käiku.»

Et relvi ja laskemoona üleval hoida ei tohi, asuvad vabal pinnal tegutsema jahilkäike korraldav ettevõte ja taksidermist. Poe keldrisse rajatakse lasketiir.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles