Barack Obamale ritsiinikirja saatnud näitlejanna saadeti 18 aastaks trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shannon Richardson
Shannon Richardson Foto: SCANPIX

USA telesrajadest «Walking Dead» ja «Vampire Diaries» tuntud näitlejanna Shannon Richardson saadeti Texases 18 aastaks trellide taha.

36-aastane staar anti kohtu alla ja mõisteti süüdi ritsiini sisaldanud kirjade saatmises USA presidendile Barack Obamale ja New Yorgi linnapeale Michael Bloombergile, kirjutab news.sky.com.

Richardson saatis mürgist ritsiini sisaldavad kirjad 2013. aasta mais.

Politsei tabas naise möödunud aasta juunis. Ta tunnistas kirjade saatmise üles, samas selgitas kohtus, et ta ei tahtnud kedagi kahjustada ning ta ei ole kurjategija.

Richardsoni sõnul tingis mürgikirjade saatmine see, et Obama ja Bloomberg tahtsid muuta relvaseadust karmimaks ning raskendada relvade ostmist ja omamist.

President Obamale saadetud kirja toon oli ähvardav.

«Mul on üsna suur üllatus varuks. Sa pead minu ja mu pere tapma, enne kui annan oma relva ära. Lasen kõik maha, kes tulevad mu koju relvi konfiskeerima,» teatas Richardson Obamale saadetud kirjas.

Richardson on kuue lapse ema.

Ritsiin on riitsinuse (Ricinus communis) seemnetest eraldatud mürgine valk. Ritsiini sissehingamisel tekivad hingamisprobleemid, mis võivad lõppeda surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles