USA nõuab lennuõnnetuse tõttu Ida-Ukrainasse vaherahu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA esitas nõudmise, et eile Ida-Ukrainas alla kukkunud Malaysia Airlines reisilennuki õnnetuse uurimiseks tuleb teha Ukraina ja venemeelsete separatistide vahel vaherahu.

Valge Maja rõhutas, et sõltumatud õnnetuseuurijad peavad koheselt saama õnnetuspaika uurida, et ükski tähtis juhtlõng ei kaoks ega hävineks, edastab Reuters.

USA on valmis andma oma panuse õnnetuse uurimisse.

«On tähtis, et rahvusvahelised sõltumatud eksperdid uuriksid võimalikult kiiresti, mis selle lennukiga juhtus,» edastas Valge Maja.

USA president Barack Obama helistas eile Hollandi peaministrile Mark Ruttele ning esitas kaastundeavalduse. Õnnetuslennuki pardal oli 154 Hollandi kodanikku.

Samuti kontakteerus Obama ka Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, kellega samuti arutas Ida-Ukrainas toimunud lennuõnnetust.

Malaysia Airlines lennuk kukkus Ukraina idaosas alla olles teel Amsterdamist Kuala Lumpuri. Pardal oli 298 inimest.

Ukraina arvates tulistas lennuki alla Venemaa. Meedia levis ka uudis, et lennuki hävitasid Donetski venemeelsed separatistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles