Mihkelson: Malaisia lennuki õnnetus oli kinnitus Vene-Ukraina konflikti ohtlikkusest

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: SCANPIX

Väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul pidid kahjuks hukkuma sajad inimesed kümnetest riikidest, et maailm saaks veelkord kinnitust Vene-Ukraina konflikti ohtlikkusest kogu maailma julgeolekule.

Riigikogu väliskomisjoni tänasel istungil oli keskne teema Venemaa agressioon Ukraina vastu ja traagiline sündmus Malaisia reisilennukiga, mis näitab olukorra ülimat tõsidust, vahendas riigikogu pressiteenistus.

«Kiiresti on vaja viia läbi sõltumatu rahvusvaheline uurimine objektiivsete tõendite, sealhulgas ka signaalluure andmete alusel, et selgitada välja konkreetsed süüdlased,» ütles Mihkelson.

Väliskomisjoni istungil andis ülevaate viimastest arengutest Ukrainas välisminister Urmas Paet, kes tutvustas Eesti seisukohti Ukraina kriisi lahendamise küsimuses Euroopa Ülemkogul.

«Väliskomisjon toetab valitsuse seisukohta, et Ülemkogul vastuvõetud otsused tuleb võimalikult kiiresti ellu rakendada ning edasiste sanktsioonide kavandamise peamine eesmärk peab olema Venemaa agressiooni lõpetamine Ukraina vastu,» märkis Mihkelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles