Kaks vahetatud spiooni on jõudnud Londoni lähistele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2006. aasta pilt monitorist, mis näitab Sergei Skripali Moskvas oma advokaadiga rääkimas.
2006. aasta pilt monitorist, mis näitab Sergei Skripali Moskvas oma advokaadiga rääkimas. Foto: SCANPIX

Igor Sutjagin, Vene relvaekspert, kes vabastati spioonivahetuse käigus vanglast ja anti USA-le üle, on võtnud ühendust oma naisega ja kinnitanud, et asub Londoni lähistel, teatas tema vend Dmitri.

«Igor helistas oma naisele ja ütles, et on Londoni lähedal ühes väikelinnas,» ütles Dmitri Sutjagin uudisteagentuurile AFP.

Sutjagin viibis oma hotellis koos teise venelasega, kes olid spioneerimises süüdi mõistetud ja nüüd Ühendriikides kinni võetud Moskva agentide vastu vahetati.

Pole täpset kinnitust, kes on teine neljast spioonist, kes eile Viinist USA-sse startinud lennuki Kesk-Inglismaal toimunud vahepeatuses maha pandi, kuid Briti ajakirjanduse teatel on see endine Vene sõjaväeluuraja Sergei Skripal.

45-aastane Igor Sutjagin mõisteti 2004. aastal 15 aastaks vangi salajaste dokumentide üleandmise eest Briti ettevõttele, mida Venemaa pidas CIA variorganisatsiooniks. 59-aastane Skripal on Vene sõjaväeluure GRU endine polkovnik ja mõisteti 2006. aastal 13 aastaks vangi Suurbritannia kasuks luuramise eest. Kommersandi teatel maksis Briti luure talle 100 000 dollarit Euroopas elavate GRU agentide kohta info edastamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles