Malaysia Airlines on pankroti äärel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines'i tulevik on peale kaht lennukatastroofi ohus.
Malaysia Airlines'i tulevik on peale kaht lennukatastroofi ohus. Foto: MOHD RASFAN/AFP

Malaysian Airline System Bhd, kellele kuulus läinud neljapäeval Ukrainas alla kukkunud reisilennuk, esitab sel nädalal teda kontrollivale riigifondile Khazanah Nasional Bhd. kompanii restruktureerimise ja rentaabluse taastamise plaanid, teatas agentuur Bloomberg viitega informeeritud allikatele.

Khazanah Nasional, kellele kuulub 69,4 protsenti lennufirma aktsiatest, teatas Malaysian Airline'i restruktureerimise vajadusest juba juunis parandamaks ettevõtte finantsseisu.

Malaysian Airline kaalub praegu noteerimise lõpetamise või pankroti väljakuulutamise võimalusi, väidavad infoallikad. The Wall Street Journali andmeil kaldub kompanii juhtkond esimese variandi kasuks.

Malaysian Airline on olnud juba aastaid kahjumis, 2011. aastal ületas kahjum 1,4 miljardit dollarit. Viimase üheksa kuuga on kompanii turuväärtus langenud enam kui 40 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles