AP: rong lennukatastroofi ohvrite surnukehadega lahkus Torezist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad ja Hollandi kriminalistid lasti täna vagunitesse paigutatud surnukehi vaatama.
OSCE vaatlejad ja Hollandi kriminalistid lasti täna vagunitesse paigutatud surnukehi vaatama. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuur AP ajakirjanik teatas, et külmutusvagunitega rong, kuhu paigutati lennukatastroofi ohvrite surnukehad sõitis Torezist ära, rongi sihtkoht ei olnud reporterile teada.

Ukraina asepeaminister Volodõmõr Groisman teatas, et lennukatastroofi ohvrite surnukehad on pandud külmutusvagunitesse ning viiakse rongiga Ukraina idaossa Harkivisse.

«Kõik surnukehad on laaditud erirongi külmutusvagunitesse ning me ootame, et pärast kella 19  läheb rong liikvele Harkivisse,» ütles Grosiman pressikonverentsil. Ta kinnitas, et ollakse valmis kõikide surnukehade edasi Hollandisse toimetamiseks. Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk teatas, et rahvusvahelist juurdlust peaks juhtima katastroofis enim kannatanud riik - Holland.

Rong hukkunute surnukehadega paiknes separatistide kontrolli all olevas piirkonnas ning relvastatud mässulised ei lubanud sellel varem Torezist lahkuda. Praegu ei ole teada, kas rong suundus esialgse plaani kohaselt Harkivisse või suundub see hoopis edasi mõnda separatistide kontrolli all olevasse paika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles