Air Baltic aktsepteerib esimese lennufirmana bitcoine

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin
Bitcoin Foto: SCANPIX

Läti lennufirma Air Baltic teatas Twitteri vahendusel, et hakkab maailma esimese lennufirmana aktsepteerima maksevahendina ka digiraha bitcoin.
 

Ettevõtte esindaja ütles infoportaalile Coindesk, et digiraha saab maksmiseks kasutada kõikidel tavalendudel, välja arvatud Hiina, Indoneesia, India, Islandi, Jordaania, Jaapani, Liibanoni, Malaisia, Venemaa, Taiwani ja Vietnami lendudel.

Air Balticu tegevjuht Martin Gauss: «Air Baltic on hinnatud ülemaailmsesse innovaatilisemate lennufirmade TOP10sse. Võttes käibele Bitcoin maksemeetodi, jätkub teenuste innovatsioon, mille põhifookuses on klient.»

Air Baltic võtab maksevahendina vastu Bitcoine www.airbaltic.com. Piletihinnad lehel on eurodes, ent kui airBalticu klient maksab, arvutatakse tema Bitcoinid eurodesse hetkekursi alusel. Bitcoiniga tasumiseks kasutab Air Baltic kolmandat osapoolt, firmat Bitpay, mis konverteerib Bitcoinid eurodesse. Bitcoini maksemeetod toimib tasumisel odavamate, airBaltic Basic klassi piletite eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles