Peking sunnib kohalikke inglise keelt õppima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksojuhid Pekingi lennujaamas. Nemad on ühed, kellele linnavõimud juba on inglise keelt õpetanud.
Taksojuhid Pekingi lennujaamas. Nemad on ühed, kellele linnavõimud juba on inglise keelt õpetanud. Foto: SCANPIX

Et Hiina pealinnast saaks tõeline maailmalinn, kavatsevad Pekingi võimud sundida enamikku linnaelanikest, alates juuksuritest, lõpetades politseinikega, õppima selgeks inglise keele, teatas täna riiklik meedia.

2002. aastal osana ettevalmistustest Pekingi suveolümpiaks algatatud programmi uuendati hiljuti ning selle kohaselt peavad kõik lasteaiad tuleva viie aasta jooksul alustama inglise keele õpet, kirjutas Global Times.

2015. aastaks peab vähemalt 60 protsenti alla 40-aastastest poemüüjatest, juuksuritest ja klienditeenindajatest läbima inglise keele eksami. Politseinikest peab võõrkeele ära õppima koguni 80 protsenti.

Samuti peab iga alla 40-aastane riigiametnik, kes omab bakalaureusekraadi, selgeks saama vähemalt 1000 ingliskeelset lauset.

Global Timesi teatel on programmi eesmärk pakkuda Hiina pealinnas töötavatele või õppivatele välismaalastele suuremat mugavust ning edendada rahvusvahelisi suhteid ja koostööd.

2008. aasta olümpiamängude eel õpetati 5,5 miljonile pekinglasele selgeks mitmed ingliskeelsed käibefraasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles