Raamat: Venemaa kuulas pealt Clintoni ja Lewinski seksivestlusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Clinton ja Monica Lewinsky
Bill Clinton ja Monica Lewinsky Foto: SCANPIX

USAs ilmus eile uus raamat «Clinton, Inc: The Audacious Rebuilding of a Political Machine», mis juba enne avaldamist tituleeriti meedia poolt skandaalseks.

Nimelt väidetakse selles, et Venemaa, Iisrael ja Suurbritannia kuulasid pealt USA presidendi Bill Clintoni ja Valge Maja praktikandi Monica Lewinsky seksiteemalisi telefonivestlusi, edastab Daily Mail.

Clintoni ja Lewinsky suhte paljastumine tõi kaasa skandaali ning mõjutas Clintoni edasist poliitilist karjääri.

Raamatu autoriks on USA ajakirjanik Daniel Halper, kes töötab neokonservatiivse arvamusajakirja «The Weekly Standard» online-toimetajana.

Raamatus on ära toodud, et Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu püüdis telefonisalvestiste abil mõjutada Clintonit vabastama Iisraeli heaks spioneerinud ning vangistatud ameeriklane Jonathan Pollard, kuid Clinton ei teinud seda.

Raamatus käsitletakse ka Clintoni väidetavaid suhteid näitleja Gina Gershini, modellist näitleja Elizabeth Hurley ning laulja Barbara Streisandiga.

Teoses käsitletakse ka Bill Clintoni naise, USA endise välisministri Hillary Clintoni poliitilist karjääri ning tema võimalikku kandideerimist 2016. aasta presidendivalimistel.

Väidetavalt olevat Clintonite ja praegu USAs võimul olevate Obamade vahel sõlmitud leping, et nad aitavad üksteist poliitiliselt niipalju kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles