Malaisia mosleminoored: lennu MH17 katastroof oli Allahi karistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines lennu MH17 õnnetuspaik Ida-Ukrainas Hrabovo lähistel
Malaysia Airlines lennu MH17 õnnetuspaik Ida-Ukrainas Hrabovo lähistel Foto: SCANPIX

Malaisia Islamipartei noortegorganisatsiooni aravates oli Malaysia Airlinesi lennuga MH17 juhtunud katastroof Allahi karistus.

Malaisia meedia vahendas noorteorganisatsiooni Kedah PASi meediajuhi Ahmad Tarmiz Sulaimani sõnu, et lennuki pardal pakutud alkohol ning stjuardesside liiga paljastavad ja seksikad kostüümid olid vastuolus islamiga, kirjutab news.com.au.

Noorteorganisatsiooni arvates on Malaisia lennufirmat Malaysia Airlinesi tabanud kahe järjestikkuse õnnetuse põhjuseks islamiseaduste eiramine.

Malaysia Airlinesi esimene õnnetus toimus selle aasta märtsis, kui lennuk teel Kuala Lumpurist Pekingisse kadunuks jäi. Teine aga 17. juulil kui Ida-Ukraina kohal toimus lennukatastroof.

Sulaiman avaldas hukkunute pereliikmetele kaastunnet. Samas aga rõhutas, et need kaks katastroofi peaksid panema nii Malaisia valitsust kui ka lennufirmat mõistma, et islamit, koraani ja Allahi tuleb austada.

«Malaysia Airlinesi lennukitega lennates ei jää muljet, et see lennufirma on riigist, kus koraan on au sees. Islamit eiratakse igal võimalikul viisil,» lisas noortejuht.

Malaisia meedias ja sotsiaalmeedias kritiseeriti Sulaimani seisukohta, öeldes et tema arvamus ei kajasta malaislaste ega ka Malaisia moslemite vaadet juhtunule.

Malaysia Airlines Boeing 777 kukkus 17. juulil üle Ida-Ukraina lennates alla. Pardal olnud 298 inimest hukkusid. Nende seas oli enim hollandlasi ja malaislasi.

USA luure andmetel võisid lennuki kogemata alla tulistada Ida-Ukraina separatistid, kellel oli Venemaalt saadud BUK-õhutõrjesüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles