Vaiksel ookeanil sai nautida täielikku päikesevarjutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesevarjutus Valparaisos Tšiilis.
Päikesevarjutus Valparaisos Tšiilis. Foto: SCANPIX

Vaikse ookeani lõunaosas oli eile võimalik näha täielikku päikesevarjutust, mis meelitas käputäiele saartele kohale tuhandeid uudishimulikke turiste.

Näiteks Lihavõttesaarele kogunenud tuhanded inimesed reageerisid neli minutit ja 41 sekundit väldanud päikesevarjutusele aplausiga, vahendas AFP.

«See oli nagu olla öösel tehisvalgusega staadionil. See oli nagu olla pimedas toas kümnevatise pirniga,» kirjeldas kohalik ametnik Francisco Haoa. «Alguses oli vari. Taevas oli täiuslikult sinine, oli palju tuult, mis pilved eemale peletas. Kõik aplodeerisid. Nägime helendavat objekti ja inimesed hakkasid ütlema, et see peab olema UFO.»

Tahitil oli päikesevarjutuse efekt nii lummav, et jalgpallihaiged polüneeslased loobusid televiisorist jalgpalli MMi finaali jälgimast ja pöörasid pilgud taevasse. 260 000 elanikuga saarel müüdi maha üle 120 000 paari kaitseprille.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles