Pamplona härjajooksul sai viga kolm inimest

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härjajooks Pamplona tänavatel.
Härjajooks Pamplona tänavatel. Foto: SCANPIX

Hispaanias Pamplona San Fermini festivali seitsmes päev ei möödunud vigastusteta, kuna traditsioonilise härjajooksu käigus sai viga kolm hispaanlast.

Kolmapäeval lõppeva festivali korraldajate sõnul oli härjajooks äärmiselt kiire ja see kestis vaid veidi üle kahe minuti. Nende sõnul ei langenud ükski vigastatutest inimeste taga jooksvate härgade ohvriks, nad kõik koperdasid ja kukkusid Pamplona kitsastel munakivitänavatel, vahendas uudisteagentuur AFP.

Traditsioonilisi härjajookse peetakse üheksapäevasel San Fermini festivalil igal hommikul 825-meetrisel rajal. Möödunud nädala teisipäeval alanud festival lõpeb kolmapäeval. Seni on saanud tõsisemaid vigastusi 37-aastane hispaanlane, 20-aastane britt, 43-aastane iirlane ja 21-aastane hispaanlane, kes said härgadelt puskida.

1911. aastast on härjajooksul surma saanud 15 inimest. Sellegipoolest tõmbab ettevõtmine igal aastal kokku umbes miljon osalejat ja pealtvaatajat ning üritust kannab otse üle Hispaania televisioon. Maailmakuulsaks tegi härjajooksu Ernest Hemingway 1926. aasta raamat «Ja päike tõuseb».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles