Itaalia kohus käskis Gaddafi pojal tasuda hiiglaslik hotelliarve

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadi Gaddafi.
Saadi Gaddafi. Foto: SCANPIX

Itaalia kohus andis Liibüa liidri Muammar Gaddafi pojale Saadi Gaddafile käsu maksta kinni 2007. aastal tasumata jäänud hotelliarve.

Kohtu teatel võlgneb Saadi Gaddafi 392 000 eurot (üle 6,1 miljoni krooni), kirjutas Itaalia ajaleht Corriere della Serra, mille andmetel üüris mees kalli hotellisviidi umbes kuuks ajaks 2007. aasta suvel, vahendas BBC.

Lehe teatel leidis intsident aset ajal, mil Muammar Gaddafi jalgpallurist poeg lõpetas lepingu Itaalia meistriliiga klubi Sampdoriaga, mille ridades ei õnnestunud tal aga mängida ühtegi mängu.

Saadi Gaddafi pole Liibüa liidri ainus poeg, kes on sattunud sekeldustesse just hotellides. 2007. aastal sattus Šveitsi võimudega pahuksisse ka Hannibal Gaddafi, kes vahistati Genfi luksushotellis.

Väidetavalt lõi mees Tuneesia ja Maroko päritolu teenindajaid, kes esitasid Hannibal Gaddafile ja ta naisele süüdistuse kehavigastuste tekitamises ning ähvardamises.

Hannibal Gaddafi viibis oma last ootava abikaasa Alinega vahi all kaks päeva, kuid vabastati seejärel 500 000 frangi suuruse kautsjoni vastu, mis neile hiljem tagastati, sest hotellitöötajad loobusid süüdistusest. Abielupaar eitas toimunut ning nõudis Šveitsilt kahjutasu.

Intsident tekitas paksu verd kahe riigi vahel ja tüli õnnestus lahendada alles tänavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles