UDAR ja Svoboda lahkuvad Ukraina koalitsioonist ning ootavad erakorralisi valimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svoboda liider Oleh Tjahnibok aasta alguses Maidanil kõnet pidamas.
Svoboda liider Oleh Tjahnibok aasta alguses Maidanil kõnet pidamas. Foto: SCANPIX

Ukraina erakonnad UDAR ja Svoboda teatasid täna ülemraada istungil, et lahkuvad valitsuskoalitsioonist. Kui koalitsioon laguneb ja 30 päeva jooksul ei moodustata uut, annab see presidendile õiguse ülemraada laiali saata ja kuulutada välja ennetähtaegsed parlamendivalimised.

UDARi parlamendifraktsiooni juht Vitali Kovaltšuk tegi esimesena teatavaks enda partei otsuse, talle järgnes Svoboda liidri Oleh Tjagnõboki avaldus.

«Sellega algas ülemraada lagunemine ja erakorraliste valimiste välja kuulutamiseni viiv protsess,» teatas Kovaltšuk.

Interfax-Ukraina teatel tõi Kovaltšuk põhjenduseks, et ülemraada ei ole meelestatud konstruktiivselt Ukraina rahva tahet täitma ning seetõttu on vaja korraldada erakorralised valimised.

Tjagnõboki sõnul ei tohiks Ukrainal olla parlamenti, mis varjab Moskva agentuuri ja töötab Kremli heaks. Samuti kutsus Tjagnõbok üles kuulutama terrorismivastase operatsiooni regioonides välja sõjaseisukorda, edastas UNIAN.

Sõltumatu rahvasaadik Sergi Mištšenko teatas, et koalitsioonist lahkub ka 15 fraktsioonivälist ülemraada liiget.

Koalitsioon Euroopa Valik moodustati 2014. aasta 27. veebruaril ja sellesse kuulus 250 rahvasaadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles