Venemaa süüdistab USAd laimukampaanias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli torni taga paistab Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas.
Kremli torni taga paistab Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa nimetas reedel USA süüdistusi Moskva osalusest Ukraina konfliktis alusetuks laimukampaaniaks ning pani Ühendriikidele vastutuse verevalamise eest.

Moskva väitel püüab USA mõjutada sel viisil rahvusvahelist arvamust Ukraina kriisi suhtes.

«Me lükkame ümber alusetud avalikud süüdistused, mida USA välisministeeriumi kõneisik Marie Harf päevast-päeva esitab,» on öeldud Vene välisministeerumi avalduses. Ministeeriumi sõnul püüab Washington rahvusvahelisele üldsusele järjekindlalt peale suruda Vene-vastaseid klišeesid.

Harf ütles neljapäeval briifingul, et Venemaa avas suurtükitule mässulistega võitlevate Ukraina valitsusvägede pihta. USA kaitseametnikud aga teatasid, et Moskva varustab venemeelseid separatiste relvastuse, muuhulgas raketiseadeldistega.

Venemaa on nimetanud Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši kukutamiseni viinud proteste Kiievis USA rahastatud režiimimuutuseks ning süüdistas Ukraina praegust juhtkonda soovis elimineerida Ida-Ukraina venekeelne elanikkond.

«Washington jagab täielikult vastutust verevalamise eest. USA administratsioon ei peaks süüdistama kedagi teist. Oleks ausam ja vastutustundlikum vait olla, kui tõe tunnistamine raske on,» deklareeris Vene välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles