The Economist: vale vajub, Putin pudeneb

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Allikas: The Economist

Vladimir Putini punutud valedevõrgul on tõsised tagajärjed talle endale, kogu rahvale ja paikadele piiri taga.

Võrk on tõmbunud nii pingule, et sellest ei pääse enam välja ning ainus tee võimul püsimiseks näib olevat edasi vassida, leiab The Economist.

Kui Putini propagandistid paiskasid välja väite, et Kiievis valitsevad fašistid ja nood on löönud risti kolmeaastase poisikese, sööstis presidendi populaarsus üle 80 protsendi piiri – ligi 30 protsenti äkktõusu.

Olles oma rahva valedega pöördesse ajanud, et saa tsaar ju järsku välja vingerdada ning viidata võimalusele, Ukraina valitsus ei pruugigi olla nii paha.

Samal põhjusel ei saa ta enam taganeda seisukohast, et lääne kinnisidee on Venemaa hävitamine. Nii tingivad kodused valed ka tegevuskava välismaal.

Selline kahepalgelisus meenutab aegu, mil Pravda väitis end rääkivat tõtt. Lõpp saab olema samasugune: mingil hetkel selgub alati, kuidas asjad tegelikult olid. Eriti valus saab olema avastus, kui palju raha juht ja tema sõbrad Vene rahvalt varastanud on. Ja siis Putin langeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles