Kremli-meelse telekanali RT ajakirjanik saadeti Ukrainast välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RT vabakutseline kaastööline Graham Philips.
RT vabakutseline kaastööline Graham Philips. Foto: SCANPIX

Vene telekanali RT Briti reporter teatas, et ta saadeti Ukrainast välja ja talle määrati kolmeks aastaks Ukrainasse sisenemise keeld.

Kremli-meelse telekanali RT, mis varem kandis nime Russia Today, heaks vabakutselisena töötanud Graham Philipsi väitel peeti ta eelmisel nädalal Donetskis Ukraina relvajõudude poolt kinni ning et hetkel on ta Poolas. 

Philipsi sõnul kustutasid Ukraina võimud tema arvuti kõvaketta sisu ning võtsid tema auto ja kuulivesti. Samuti häkiti sisse tema kontodesse sotsiaalvõrgustikes Facebook ja VKontakte.

Telekanal RT loodi Kremli poolt levitamaks välismaisele auditooriumile Moskva vaatenurka rahvusvahelistes küsimustes.

Ühenduse Piirideta Ajakirjanikud väitel on pressitöötajate meelevaldsed vahistamised ning kadumised Ida-Ukrainas jälle tõusuteel. Neljapäeval teatas USA uudistekanal CNN oma korrespondendi abi Anton Skiba röövimisest Donetskis. Separatistid süüdistavad ukrainlast spionaažis. Aprillis rööviti Ida-Ukrainas USA uudistekanali Vice News reporter Simon Ostrovsky.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles