Kõrgõzstani lennukatastroofis hukkus 65 inimest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Boeing 737 rusude juures Biškeki lähedal.
Päästetöötajad Boeing 737 rusude juures Biškeki lähedal. Foto: AP / Scanpix

Pühapäeva pärastlõunal kukkus Kõrgõzstani pealinnas Biškekis kohe pärast õhkutõusu alla reisilennuk.

Kõrgõzstani lennuameti pressiesindaja Aleksandr Aksjonov ütles, et kohaliku lennufirma Itek Air lennuk Boeing-737 kukkus alla kohe pärast õhkutõusu riigi pealinna Biškeki Manasi-nimeliselt lennuväljalt, vahendas AFP.

Iraani teel olnud lennukis hukkus 65 inimest, 22 sai vigastada ning 3 on veel leidmata, ütles riigi tervishoiuministeeriumi pressiesindaja Jelena Bajalinova.

Lähedalasuvast USA sõjaväebaasist sõitis katastroofikohale tuletõrje- ja meditsiiniautosid, rääkis sõjaväebaasi pressiesindaja Aygul Karemšakova.

Lennuk kukks alla 10 minutit pärast õhkutõusu, Eesti aja järgi kell 16.50. Itek Air on lennufirma, millel turvalisusekaalutlustel on keelatud Euroopa Liidu õhuruumis lennata.

Lennuki 7-liikmeline meeskond jäi ellu, Kõrgõzstani peaministri Igor Tšudinovi sõnul kadus lennuki siseruumidest pärast õhkutõusu normaalne õhurõhk, mis tingiski katastroofi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles