Venemaale väljaantud spioone ootas ees valedetektor

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene salaagentide ülekuulamisel kasutatakse ka valdedetektori abi.
Vene salaagentide ülekuulamisel kasutatakse ka valdedetektori abi. Foto: SCANPIX

Spioonide vahetuse käigus Venemaale saadetud kümmet USAs tabatud Vene salaagenti kuulatakse endiselt üle ning tunnistuste saamiseks kasutatakse ka valedetektori abi.

Vene päevalehe Moskovski Komsomoletsi andmetel küsitlevad välisluureteenistuse SVRi töötajad kõiki kümmet agenti ning neil pole lubatud selleks ettenähtud hoonest lahkuda, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Praegu töötavad agentidega spetsialistid,» kinnitas anonüümseks jääda soovinud välisluureteenistuse töötaja, kelle sõnul püüavad end kohtus süüdi tunnistanud agendid selgitada, kuidas nende tegevus paljastati.

«Seda ei saa nimetada ülekuulamiseks sõna otseses mõttes. Kuid kui selgub, et tehti tõsiseid vigu, võidakse SVRi kasuks töötanud spioonid lahti lasta,» lisas allikas, kes siiski kinnitas, et praegu pole tõsiseid vigu välja selgitatud.

SVR on keeldunud jagamast kommentaare kümne agendi kohta, kuid väidetavalt vabastatakse nad paari järgmise nädala jooksul.

Venemaa ajakirjandus kritiseerib aga spioonide tegevust, juhtides tähelepanu, et viimastel olid kontod suhtlusportaalides ning nad kasutasid oma töös arhailisi luurevahendeid, näiteks nähtamatut tinti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles