Hitleri erinumber tõi kasahhi ajakirjale juba kolmanda trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler
Adolf Hitler Foto: SCANPIX

Kasahstani seltskonnaajakirja peatoimetaja sai aprillis Adolf Hitlerile pühendatud erinumbri ilmutamise eest juba kolmanda trahvi.

Almatõ kohus otsustas täna, et ajakirja «Zhuldõzdar Otbasõ-Anõz Adam» peatoimetaja Zharõlqap Qalybai on süüdi äärmusluse propageerimises ja õigustamises. Talle määrati 150 ja ajakirjale 700 USA dollari suurune trahv. Lisaks otsustas kohus, et ajakirja aprillinumber tuleb konfiskeerida.

Erinumbris oli fotosid ja mälestusi Hitlerist tema kaastöölistelt ja sõpradelt. Lisaks oli seal katkeid «Mein Kampfist».

Möödunud kuul otsustas sama kohus, et Hitleri erinumber solvas 13 Teise maailmasõja veterani ja Qalõbai peab neist igaühele maksma 5350 dollari suuruse hüvitise. Mais sai Qalõbai 1200 dollarit trahvi selle eest, et ei tunnistanud üles, milline trükikoda trükkis kolm tema ajakirja viimast numbrit, nende seas ka Hitlerile pühendatud väljaande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles