Hiina kinnitas uue põlvkonna kaugmaarakettide omamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinlased osalesid nädal tagasi Manilas Hiina saatkonna ees niinimetatud ülemaailmsel Hiina agressiooni vastasel päeval ning vehkisid paberrakettidega.
Filipiinlased osalesid nädal tagasi Manilas Hiina saatkonna ees niinimetatud ülemaailmsel Hiina agressiooni vastasel päeval ning vehkisid paberrakettidega. Foto: SCANPIX

Hiinal on olemas uue põlvkonna kontinentivahelised ballistilised raketid, mis on suutelised toimetama korraga mitu tuumalõhkepead kuni USAni, teatas täna riiklik meedia.

Valitsuse keskkonnaseirekeskus Shaanxis ütles oma veebiküljel, et provintsis asuv sõjatehas töötab välja Dongfeng-41 (DF-41) rakette, vahendas ajaleht Global Times.

Jane's Strategic Weapon Systemsi raporti kohaselt on DF-41 tegevusraadius 12 000 kilomeetrit, mis teeb sellest ühe pikima lennukaugusega rakettidest maailmas. USA kaitseministeerium kinnitas juunis, et DF-41 on ilmselt võimalik varustada mitme eraldisihitava tuumalõhkepeaga.

Hiina kaitsetööstuse tegevus on äärmiselt salajane ning Global Times ütles, et varem ei ole DF-41 olemasolu kinnitatud.

Shaanxi keskkonnaseirekeskuse veebilehel olnud postitus jõuti ilmselt täna juba kustutada, kuid leht oli selle juba salvestanud ja avaldanud. Postituses tsiteeriti Hiina militaaranalüütikut, kes kinnitas, et kuna USA tugevdab enda raketikaitsesüsteemi, on kolmanda põlvkonna tuumarelvade arendamine uus suund.

Hiina seni suurima tegevusraadiusega rakett oli DF-5A, mis suudab toimetada 12 000 kilomeetri kaugusel ühe lõhkepea.

Hiina on viimastel aastatel oluliselt tõstnud kaitsekulutusi, tõustes USA järel teisele kohale maailmas, ja tegeleb sõjaväe põhjaliku moderniseerimisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles