Uganda tühistas geivaenuliku seaduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uganda kõmuleht avaldas veebruari lõpul nimekirja riigi 200 «tähtsamast homoseksuaalist», loetelu ilmus pealkirja «Paljastatud!» all päev pärast seda, kui president Yoweri Museveni allkirjastas karmi homovastase seaduse.
Uganda kõmuleht avaldas veebruari lõpul nimekirja riigi 200 «tähtsamast homoseksuaalist», loetelu ilmus pealkirja «Paljastatud!» all päev pärast seda, kui president Yoweri Museveni allkirjastas karmi homovastase seaduse. Foto: SCANPIX

Uganda konstitutsioonikohus tühistas veebruaris vastu võetud seaduse, mis lubas homoseksuaalsust eluaegse vangistusega karistada.

Seadus tühistati, kuna eelnõu vastuvõtmisel puudus parlamendisaalis kvoorum. Riik pole veel otsustanud, kas kaebab otsuse edasi.

Homoseksuaalsus oli Ugandas juba varem illegaalne, kuid uue seadusega karmistati mitmeid punkte märkimisväärselt. Näiteks võis eluks ajaks vangi mõista kooselavaid samasooliseid paare.

Uganda on sügavalt konservatiivse ühiskonnaga riik, kus enamik rahvastikust on homoseksuaalsusele tugevalt vastu.

Talvel jõustatud seaduse järel katkestasid mitmed doonorriigid oma toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles