Eesti suursaadik Belgias andis üle volikirja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia Kuningriigi ja Euroopa Liidu lipud.
Belgia Kuningriigi ja Euroopa Liidu lipud. Foto: SCANPIX

Täna andis Eesti Vabariigi suursaadik Belgia Kuningriigis Mariin Ratnik Belgia kuningale Albert II-le üle oma volikirja.

Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses meenutas kuningas Albert II soojalt kuningapaari visiiti Eestisse 2008. aastal, kinnitades,  et tal on sellest külaskäigust kõige paremad mälestused, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Kuningas tundis suurt huvi selle vastu, kui palju on Eestit mõjutanud maailma majanduskriis ja millised on olnud Eesti põhisammud oma majanduse taastamisel, samuti olid kõne all majanduse elavdamise edasised plaanid. Suursaadik Ratnik andis ülevaate Eesti konservatiivsest eelarvepoliitikast, rõhutades, et arvestades Eesti peatset eurotsooniga liitumist on selline range eelarvepoliitika end igati õigustanud.  

Lisaks olid kohtumisel kõne all Eesti energiapoliitika nii Euroopa Liidu kontekstis kui ka koostöös naabritega, samuti tuumaenergia tulevik.

Kuningas Albert II ja suursaadik Ratnik rääkisid veel Eesti-Belgia kahepoolsete suhete edasisest arengust, keskendudes siinjuures eelkõige majandusalase koostöö võimalustele.

Suursaadik Mariin Ratnik on sündinud 29. veebruaril 1976. aastal Tartus. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli majanduse eriala ning täiendanud end Eesti Diplomaatide Koolis ja Berliini Humboldti Ülikoolis rahvusvaheliste suhete valdkonnas. Eesti välisteenistuses on Ratnik töötanud alates 2000. aastast. Ta on olnud Eesti esinduses Euroopa Liidu juures nõunik suhetes Euroopa Parlamendiga, majandusnõunik Eesti Vabariigi Suursaatkonnas Berliinis, Välisministeeriumi Euroopa Liidu osakonna büroodirektor ning Riigikantselei ELi asjade direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles