Tsahkna: Omaan võiks saada Eesti ja Pärsia lahe riikide sillapeaks

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaani kaubandus- ja tööstusminister Ali Masoud Al Sunaidy ja Eesti peaminister Taavi Rõivas arutasid kohtudes eelkõige infotehnoloogia küsimusi.
Omaani kaubandus- ja tööstusminister Ali Masoud Al Sunaidy ja Eesti peaminister Taavi Rõivas arutasid kohtudes eelkõige infotehnoloogia küsimusi. Foto: Vabariigi Valitsus

Täna kohtus Omaani kaubandus- ja tööstusminister Ali Masoud Al Sunaidy Eesti peaministri Taavi Rõivase ja Eesti-Omaani parlamendirühma esimehe Margus Tsahknaga, kellega arutasid eelkõige infotehnoloogia-alast koostööd.

Kohtumisel Taavi Rõivasega olid peateemad e-valitsuse ja IKT-alane koostöö ning majanduslikud sidemed Eesti ja Omaani vahel. Rõivas andis Omaani ministrile ülevaate e-teenuste arengust Eestis ning tutvustas riigi eesmärke e-valdkonnas. Peaminister ütles, et Eestil on selles vallas sihiks saavutada digiallkirjade kasutamine üle-euroopaliselt ning turvalise e-identiteedi ehk e-residentsuse väljastamine välismaalastele.

Margus Tsahknaga arutas Ali Masoud Al Sunaidy lisaks infotehnoloogiale ka võimalikku kahe riigi vahelist koostööd ja jagasid kogemusi tervishoiu, hariduse ja turismi teemadel.

«Eesti jaoks peitub Omaanis kindlasti suur võimalus. Me avasime oma piirid EL-is ja me ei aimagi võib-olla veel, mida me suudame teha Omaani abiga,» rääkis Tsahkna kohtumisel. Ta lisas, et Omaan võiks saada sillapeaks Eesti suhetele Pärsia lahe riikidega, seda eriti ettevõtluse tasemel.

Eesti ja Omaani suhted arenevad aktiivselt ning eriti hea koostöö ongi tekkinud IKT-valdkonnas. Omaanis tegutseb juba mitu aastat aktiivselt Eesti suurimaid tarkvaraarendusfirmasid Nortal. Käivitunud on koostöö Eesti ja Omaani IKT-ekspertide vahel Omaani ettevõtete registreerimist puudutavate e-riigi teenuste väljaarendamisel.

Peaministri sõnul soovib Eesti e-valitsuse valdkonnas kindlasti koostööd ja kogemuste vahetust jätkata. Ühtlasi avaldas ta lootust, et sidemed Eesti ja Omaani vahel tihenevad teisteski valdkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles