DNA-analüüside tulemused jõudsid Oulu imikusurmade uurijani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oulus asuv kortermaja, mille keldrist leiti viie imiku laibad.
Oulus asuv kortermaja, mille keldrist leiti viie imiku laibad. Foto: SCANPIX

Soome avalikkust šokeerinud Oulu imikusurmade uurimine on liikunud sammu edasi, kuna politseinikeni jõudsid esimesed andmed võimalike isade DNA-analüüside kohta.

Uurimist juhtiv kriminaalpolitsei komissar Seppo Leinonen kinnitas Ilta-Sanomatele, et osa vastustest on tal juba käes. «Me ei jaga mitte mingeid kommentaare isakandidaatide või testide tulemuste kohta. See jääb privaatsuse kaitsmise valdkonda,» ütles ta.

Leinonen rääkis, et uurijad ootavad veel ka viimaseid kohtumeditsiini aruandeid. Praeguse seisuga loodame, et saame materjalide kaante vahele septembris.  

«Kui kõik tulemused on selged, siis küsitleme kahtlustatavat veel üks kord,» jutustas ta.

Viie vastsündinu surnukehad leiti juuni alguses Oulu ühe kortermaja keldrist. Laste arvatavat ema (35 kahtlustatakse viies tapmises.     

Laste isade kohta selgust veel pole, mistõttu viivad eksperdid läbi DNA-analüüse.

Keskkriminaalpolitsei kuritegude tehnilise laboratooriumi juht Erkki Sippola rääkis juulis Ilta-Sanomatele, et esmalt määratakse ära ohvri DNA ja pärast seda ema ning isa DNAd.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles