Liibüa laev ei murdnud Gaza blokaadi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazasse suundunud Amalthea.
Gazasse suundunud Amalthea. Foto: SCANPIX

Suletud Gaza sektorisse humanitaarabi viia üritava laeva katsed murda läbi Iisraeli blokaadi ei kandnud vilja ja laev randus Egiptuse sadamas.

Iisraeli sõjalaevad sundisid Moldova lipu all sõitvat kaubalaeva Amalthea oma kurssi muutma ja laeva meeskond otsustas võimaliku vägivalla vältimiseks suunduda Siinai poolsaarel asuvasse sadamasse, vahendas BBC.

«Niipea kui laev saabub El-Arishi (Gazast 50 kilomeetri kaugusel asuv sadam), lossivad Egiptuse võimud selle lasti ja annavad üle Egiptuse Punasele Poolkuule, mis toimetab selle palestiinlastele,» kommenteeris Egiptuse välisminister Ahmed Abul Gheit.

Laeva pidi Gazasse toimetama toiduaineid ja ravimeid. Missiooni organiseeris Liibüa liidri Muammar Gaddafi poja juhitav heategevusfond. Amalthea pardal oli tosin meeskonnaliiget ja kümme aktivisti. Laev alustas teed Gaza suunas Kreekast laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles