Saksa välisminister toetab sõjaväekohustuse kaotamist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister toetab üleminekut professionaalsele palgaarmeele.
Saksa välisminister toetab üleminekut professionaalsele palgaarmeele. Foto: SCANPIX

Saksa välisminister Guido Westerwelle kinnitusel tuleks riigis kaotada kohustuslik sõjaväeteenistus. Muudatusi Saksa sõjaväe struktuuris toetab ka liidukantsler Angela Merkel.

«Ma olen veendunud, et me peaksime tegema Bundeswehrist professionaalse armee,» lausus Westerwelle päevalehele Hamburger Abendblatt antud usutluses. «Oleks õige otsus lõpetada see nii kiiresti kui võimalik,» lisas välisminister, kelle sõnul tuleks sõjaväekohustus kaotada enne järgmisi üldvalimisi 2013. aastal, vahendas spiegel.de.

Mais võttis Saksamaa valitsus vastu otsuse lühendada senist üheksakuulist sõjaväeteenistust poole aastani. Uus kord kehtib 1. juulist.

Ka Merkel, kes on enda sõnul suur sõjaväeteenistuse pooldaja, peab vajalikuks struktuurimuudatusi sõjaväes, kuid tema sõnul ei saa neid läbi viia vaid majanduspoliitiliste eesmärkide saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles