Samsung ja Apple lõpetavad väljaspool USAd patendisõja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone`i poster USAs toimunud konverentsil Macworld..
iPhone`i poster USAs toimunud konverentsil Macworld.. Foto: AP Photo / Scanpix.

Samsung ja Apple teatasid, et loobusid kõikidest üksteist puudutavatest patentide rikkumise süüdistustest väljaspool USAd, kirjutab Reuters.

Kokkulepe puudutab Austraalias, Jaapanis, Prantsusmaal, Saksamaal, Suurbritannias, Lõuna-Koreas, Hollandis ja Itaalias pooleli olevaid kohtuasju, USAs käimasolevatest kohtuvaidlustest ei loobutud.

Kahe ettevõtte vaidlused said alguse 2011. aastal, mil Apple andis Samsungi kohtusse oma nutitelefoni iPhone puudutavate patentide väidetava loata kasutamise eest. Peale seda andis Samsung omakorda Apple´i mitmetes maailma riikides väidetava patentide rikkumise tõttu kohtusse.

Kahe tehnoloogiahiiglase kohtulahingute seni olulisim otsus langetati 2012. aastal, mil Samsungilt mõisteti Apple´i kasuks välja pea miljard dollarit kahjutasu. Lõuna-Korea ettevõte on selle otsuse kaevanud edasi apellatsioonikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles