USA telekanalid keeldusid vastuolulisest mošee reklaamist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Kaubanduskeskuse (WTC) kaksiktornide endine asupaik.
Maailma Kaubanduskeskuse (WTC) kaksiktornide endine asupaik. Foto: SCANPIX

Ühendriikide kaks suurimat telekanalit NBC ja CBS ei lubanud eetris näidata reklaami, milles mõisteti hukka kava rajata Maailma Kaubanduskeskuse (WTC) kaksiktornide endise asupaiga lähedale mošee.

Reklaami, mida populaarses videokeskkonnas YouTube on vaadanud üle 100 000 inimese, rahastas kohalik konservatiivne survegrupp National Republican Trust. Reklaamis nimetati kavandatavat mošeed koletuseks ja hoiatati, et see võib kaasa tuua uued rünnakud, vahendas BBC.

Seni pole teada, kas teised telekanalid järgivad kahe eelpool mainitud telekanali eeskuju.

Ameeriklasest imaami Feisal Abdul Raufi juhtimisel soovitakse Manhattanile Ground Zero lähistele ehitada 13-korruseline islamikeskus, kus oleks ka raamatukogu, teater ning isegi lasteaed.

«11. septembril kuulutasid nad meie vastu sõja. 3000 ameeriklase mõrva tähistamiseks tahavad nad Ground Zerole ehitada koletusliku 13-korruselise mošee. See on püha maa. Kus meie nutame ja nemad rõõmustavad,» öeldakse reklaamis, kus näidatakse kaadreid WTC ründamisest 2001. aastal ning islamivõitlejaid.

«See mošee on monument nende võidule ja üleskutse enamale,» lisati reklaamis, mis süüdistas poliitikuid tegevusetuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles