Puudega beebi Taisse jätnud austraallane osutus pedofiiliks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tailannast surrogaatema Pattaramon Chanbua koos väikse Gammyga Chonburi provintsis asuvas Samitivej haiglas.
Tailannast surrogaatema Pattaramon Chanbua koos väikse Gammyga Chonburi provintsis asuvas Samitivej haiglas. Foto: SCANPIX

Austraalia ametivõimud uurivad, kas surrogaatema sünnitatud puudega poja Taisse jätnud mees sobib üldse isaks, kuna ta mõisteti aastaid tagasi süüdi pedofiilias.

Tailannast surrogaatema sünnitas austraallastele erinevast soost kaksikud. Tüdruk oli terve ja ta viidi Austraaliasse, kuid Downi sündroomiga Gammyt nad ei tahtnud ja jätsid puudega poisi Taisse.  

Abielupaar elab Perthist lõunas asuvas Bunburys. Nad eitavad väiteid poja hülgamisest ja kinnitavad, et haiglas öeldi neile, et lapsel on südamerike ja ta võib elada vaid paar päeva.   

Haigla pressiesindaja Vijit Panayingpaisan kinnitas täna, et viimaste testide järgi on kindel, et Gammy süda on terve ja tugev.

Austraalia meedia kirjutas eile, et 56-aastane mees on mõistetud süüdi lastevastaste seksuaalkuritegude eest. Ametivõimud uurivad, kas surrogaatema sünnitatud tütar võib isa mineviku tõttu sattuda ohtu või mitte.

Ringhäälingufirma ABC teatas, et mees mõisteti kahe alla 10-aastase tüdruku seksuaalses ärakasutamises süüdi ja pidi kandma kolme aasta pikkust vanglakaristust. Ta oli 20ndates eluaastates.    

Aastal 1997 mõisteti mees süüdi veel ühe tüdruku seksuaalses ärakasutamises ja teda karistati 1,5-aastase vangistusega.  

Lastekaitsetöötajad püüdsid perekonda külastada nii eile kui täna, kuid keegi ei avanud neile ust. Maja ette oli aga kogunenud grupp meediaväljaannete esindajaid.  

Lääne-Austraalia lastekaitseameti pressiesindaja Darren O’Malley kinnitas AFP-le, ametivõimud hakkasid uurima mehe kuritegelikku tausta. Nad plaanivad koguda teavet politseist, vestelda mehe endaga ja teiste pereliikmetega.  

Kui lastekaitseametnikel ei õnnestu abielupaariga kohtuda, siis saadetakse politseinikud neile järele. «Me saame lapse ära võtta juhul, kui tekib ilmne ja otsene mure tema võimaliku heaolu pärast. Samas võime jõuda otsusele, et sekkumine pole vajalik,» rääkis ta.  

21-aastane tailanna Pattaramon Chanbua tunnistas, et on šokeeritud austraallase kuritegelikust minevikust. Juhul, kuid väited mehest kui pedofiilist peavad paika, on ta valmis võtma Gammy kaksikõe tagasi, kui seadus peaks seda võimaldama.

Kaksikud on nüüd seitsmekuused.  

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles