Kohus saatis rootsi karikaturisti kodu rünnanud moslemid vangi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Vilks.
Lars Vilks. Foto: SCANPIX

Rootsi kohus määras vanglakaristuse kahele Kosovo päritolu Rootsi kodanikule, kes mõisteti süüdi katses panna põlema karikaturist Lars Vilksi kodu.

Helsingborgi kohus otsustas karistada 21-aastast Mentor Alijat kolme ja tema 19-aastast venda Mensur Alijat vastavalt kolme ja kahe aasta pikkuse vanglakaristusega, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Mentor Alija ja Mensul Alija püüdsid panna põlema Lars Vilksi kodu, kuna neid ärritas sügavalt tema kunstiteos, milles ta kujutas Muhamedi koerana,» leidis kohus. Mõlemad vennad eitasid oma süüd, kuid kuriteopaiga lähistelt leiti neile kuulunud esemed.

2007. aastal kohalikus lehes prohvet Muhamedi koera kehaga kujutamise eest kurikuulsaks saanud Vilksi elumaja Nyhamnsläge külas rünnati mais, kui kunstnik kodus ei viibinud. Noormehed loopisid maja Molotovi kokteilidega, kuid sellele vaatamata ei õnnestunud neil hoonele suurt kahju tekitada.

Vilksi on ka varem üritatud korduvalt tappa, viimati rünnati teda Uppsala ülikoolis, kui mees pidas loengut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles