Pildid: Austraalias mälestatakse täna lennul MH17 hukkunuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalias on täna leinapäev, millega mälestatakse Malaysia Airlinesi lennul MH17 olnud 38 austraallast, kes kõik hukkusid.

Eile teatasid lennuõnnetuse uurijad, et kuna Ida-Ukrainas käib sõjategevus ja olukord on ohtlik, siis uurimine ja ohvrite jäänuste otsimine katkestatakse, edastab AFP.

Malaysia Airlinesi lennuk kukkus alla 17. juulil Ukraina idaosas Hrabovo küla lähistel. Kõik pardal olnud 298 inimest kaotasid elu.

Austraalias on täna väljas leinalipud. Peaminister Tony Abbot koos Hollandi ja Malaisia suursaadikutega Austraalias osalesiid Melbourne`i katedraalis ohvrite mälestusjumalateenitusel.

Victoria osariigist ja Melbournist pärit inimesi oli õnnetuslennul 16.

Austraalia ringhääling intervjueeris Paul Guardi, kes kaotas MH17 õnnetuses vanemad.

«Lootsin, et Ida-Ukraina separatistid ja Ukraina võimud jõuavad vaherahu suhtes kokkuleppele ning õnnetuspaiga uurimine jätkub. Kahjuks on vastupidi,» lausus austraallane.

Austraalias tegelevad hukkunute kohta käiva infoga sajad politseieksperdid, armee esindajad ja meditsiiniametnikud.

Ohvrite  leidmist on takistanud Ida-Ukraina kriitiline olukord.

Seni leitud 228 ohvri jäänused on viidud Hollandisse. Hukupiirkonnas on veel inimjäänuseid, mida ei ole sõjategevuse tõttu saanud kokku korjata.

Hukkunute seas oli enim hollandlasi – 196 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles